Merelbeke neemt afscheid van Bergwijkbrug

Prev Next

In Merelbeke werd begin deze week afscheid genomen van de Bergwijkbrug. De brug die 63 jaar dienst deed wordt half januari afgebroken en vervangen door een nieuw exemplaar. Franki Construct bouwt het grootste deel van die nieuwe brug en de fietsonderdoorgang die onder de brug zal lopen.

Al sinds de zomer van vorig jaar wordt er gewerkt ter hoogte van de Bergwijkbrug, die over de Ringvaart loopt in het verlengde van de Fraterstraat. Bovendien is de nieuwe brug al even in opbouw naast de huidige. Maar nu is de brug zelf dus ook uit dienst genomen. In eerste instantie zullen enkel beperkte afbraakwerken plaatsvinden, ter voorbereiding van de eigenlijke sloop die in het weekend van 15 januari gepland staat. De werken worden uitgevoerd door een tijdelijke maatschap tussen Franki Construct en Herbosch-Kiere. Als alles goed gaat, zal de nieuwe brug tegen eind september in gebruik worden genomen.

De bestaande Bergwijkbrug ligt er sinds 1957. “Deze brug heeft lang zijn nut bewezen, maar voldoet niet meer aan de hedendaagse normen”, aldus schepen Pascal Rousseaux. “Zeker voor fietsers was het hier verre van ideaal. De nieuwe brug zal een grote verbetering zijn voor hen. Op de brug zelf komt er een dubbelrichtingsfietspad. Ook de fietspaden aan de oevers en de aansluitingen met de brug worden verbeterd.” Schepen Luc Van Huffel vult zijn collega aan: “De nieuwe brug zal dubbel zo breed zijn als de oude. Zo is er plaats voor een comfortabele wandelzone en komen er drie rijstroken voor het gemotoriseerd verkeer. Dat maakt dat de doorstroming in zijn geheel veel beter zal zijn.”

 

7 Janvier, 2021 - 14:15

Depuis 1998, Franki Construct appartient à Willemen Groep, le plus grand groupe familial de construction en Belgique.