Les Goujons - Anderlecht

Description 

Renovation of the façade of an 18-storey social housing tower with 380 flats that remain occupied during the works. In order to meet the passive house standard, all flats are equipped with a completely new ventilation system. For the same reason, the existing balconies are being demolished and replaced by new prefabricated concrete balconies. The windows are also replaced with aluminium frames with thermal breaks and energy-efficient glazing. The outer shell is stripped down to the concrete structure and insulated. Despite this extensive work, the building retains its original appearance.
 

Since 1998 Franki has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.

 
location 

Project Details

Contractor
Rue des Goujons 59-61-63 , Anderlecht, Belgium
Client 
SLRB-BGHM
End User 
Foyer Anderlechtois
Architects 
Karbon' Architecture et Urbanisme
Temporary partnership 
SM FRANKI/LOUIS DE WAELE
Engineering Office 
BE Stoffel & Partners et A+Concept
Start work
05-2020