Neerheide - Mechelen

Description 

Afbraak van de huidige appartementsgebouwen en vervangingsbouw met 5 nieuwbouw appartementsgebouwen met in totaal 105 wooneenheden, gemeenschappelijke ruimtes, ondergrondse parking en aparte bovengrondse fietsenstallingen.

De sociale woonblokken in de wijk Neerheide-Overheide dateerden van de jaren ’50 en waren in slechte staat. Daarom werden ze gesloopt en worden ze vervangen door 105 nieuwe appartementen met voornamelijk één en twee slaapkamers. 

Het uitzicht en karakter van de wijk zal door dit vervangingsbouwproject grondig wijzigen. Er komen ondergrondse parkeerplaatsen voor de bewoners en vijf moderne wooncomplexen, met variaties in hoogte.

Duurzaamheid in materiaalgebruik staat in dit project hoog op de prioriteitenlijst en er wordt ook veel aandacht besteed aan het groene karakter van de wijk. Door de wooncomplexen anders in te delen, komt er ruimte vrij om een ‘Tiny Forest’ te creëren.  Dit is een kleiner dichtbegroeid bos met uitsluitend inheemse bomen, waar de buurtbewoners kunnen wandelen en tot rust komen. Het park van Neerheide-Overheide zal naadloos overgaan in het Pennepoelpark en draagt in die zin bij om van Mechelen-Noord één van de groenste wijken van Mechelen te maken. De nieuwe wijk wordt op haar beurt dan weer verbonden met het groen van het Oud-Oefenplein dat anders zal worden ingericht.

De vernieuwingswerken Neerheide-Overheide starten in juni 2022 en verlopen in fases zodat de sociale huurders kunnen doorschuiven.

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.

 
location 

Project Details

Contractor
Neerheide, Mechelen, Antwerpen, Belgium
Client 
Woonmaatschappij Rivierenland
Architects 
S3 Architecten
Surface area above ground 
8 924m²
Surface area subterranean 
3 018m²
Special features
Start work
06-2022