Campus Viaduct is laatste puzzelstukje Antwerpse ‘AP-wijk’ Spoor Noord

Prev Next

De nieuwe campus Viaduct van de AP Hogeschool in Antwerpen is maandag feestelijk geopend. Het is het laatste ontbrekende stukje van de campus Spoor Noord, waarvan Willemen Construct ook het hogeschoolgebouw aan de Noorderplaats realiseerde.

Het nieuwe campusgebouw van 7.500 m² telt onder meer vier grote aula’s en tal van klas- en projectlokalen. Zo’n 2.000 studenten kunnen er les volgen. De nieuwe campus grenst aan een park en het groen wordt in het gebouw doorgetrokken via de grote glaspartijen. Onder de nieuwbouw is er een parking voor 50 wagens en 400 fietsen.

Bij het ontwerp werd er speciale aandacht besteed aan de ecologische voetafdruk. Een passieve zonnewering, zonnepanelen, groendaken en een doorgedreven isolatie werden in het gebouw geïntegreerd om een aangenaam binnenklimaat te creëren. Centraal in het gebouw is er een echte tuin die veel wegheeft van een ‘urban jungle’.

Campus Viaduct vormt het sluitstuk van de ‘AP-wijk’ aan Park Spoor Noord die plaats biedt aan in totaal 7.500 studenten. In 2015 leverde Willemen Construct het hoofdgebouw van de campus op aan de Noorderlaan voor 3.500 studenten. Die beslaat bovengronds een oppervlakte van 23.000 m² en nog eens 13.000 m² ondergronds. De nieuwe campus Viaduct is een antwoord op de sterke groei van AP, dat met 15.000 studenten één van de grootste hogescholen is in Vlaanderen.

Bekijk de reportage op ATV

 

31 May, 2022 - 12:15

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.