Bouwproject Sabot alsnog gevierd met onthulling gedenksteen

Prev Next

Op de nieuwe Sabot-site in Melsele is donderdag een gedenksteen onthuld. Cosimco bouwt er sinds begin vorig jaar aan 23 sociale appartementen, 28 assistentiewoningen voor senioren, een dienstencentrum en een ondergrondse parkeergarage.

Het project Sabot is een samenwerking tussen het OCMW van de gemeente, Zorgpunt Waasland en de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting. Als aannemer werd gekozen voor Cosimco dat heel wat ervaring heeft in de sociale woningbouw. Omdat een officiële eerstesteenlegging vorig jaar omwille van corona niet kon, werd nu gekozen voor een plechtig moment met gedenksteen. Wanneer de bouwwerken klaar zijn, krijgt de steen een definitieve plaats in de binnentuin van het complex.

Aan de kant van de Hazaarddam komen 28 assistentiewoningen die voorzien worden van een noodoproepsysteem. Op de tweede verdieping verbindt een passerelle het gebouw met WZC Briels aan de overzijde. Op hetzelfde deel van de site komt ook een dienstencentrum voor 150 personen. Verenigingen zullen er activiteiten kunnen organiseren en er komt ook vergaderruimte. Behalve het dienstencentrum krijgt ook de bibliotheek van Melsele er een plaats.

Aan de kant van de Grote Baan bouwt Cosimco 23 sociale één- en tweekamerappartementen en een ondergrondse parking voor 24 wagens. Bovengronds komt er een fietsenstalling voor 46 fietsen. Tussen de Grote Baan en de Hazaarddam komen twee doorsteken: eentje als inrit naar de garages en nog een voor fietsers en voetgangers. Tussen de twee bouwrijen verrijst een binnengebied met veel groen. Het project werd vormgegeven door A33 Architecten en heeft een totale waarde van ongeveer 9,5 miljoen euro.

 

25 February, 2022 - 14:30

Since 2005, Cosimco has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.