Willemen Groep breidt uit met Van Wellen Wegenbouw

Prev Next

Aswebo heeft een akkoord bereikt met de groep CFE omtrent de overname van de wegenbouwactiviteiten van de NV Aannemingen Van Wellen uit Kapellen. Van Wellen Wegenbouw biedt een heel assortiment wegenisactiviteiten aan over heel Vlaanderen en in Brussel en realiseert jaarlijks een omzet van 45 miljoen euro.

Aswebo, met Drongen als thuisbasis, is actief in heel België. Door deze overname versterkt het bedrijf zijn positie op de as Antwerpen-Brussel en beschikt de groep nu ook in Antwerpen over productie-eenheden voor asfalt: één in Schoten en één in Doel in de Antwerpse haven. Na het akkoord van de mededingingsautoriteit, zal de verkoop tijdens het eerste trimester van 2015 worden afgerond. “Van Wellen heeft net als Aswebo de reputatie kwaliteitsvol werk af te leveren. Dat is belangrijk voor ons, we willen die traditie dan ook graag verder zetten”, zegt Johan Ceyssens, gedelegeerd bestuurder van Aswebo. De gebouwactiviteiten van Van Wellen zijn niet bij de overname betrokken en blijven binnen de groep CFE onder de nieuwe naam Atro.

2.200 medewerkers

Willemen Groep telt vandaag ruim 2.000 medewerkers en is daarmee de grootste familiale bouwgroep van ons land. Na de overname van Van Wellen Wegenbouw klimt dat aantal verder naar 2.200. Ook na de overname behoudt de groep de vestiging in Kapellen en de naam Van Wellen. Tom Willemen (gedelegeerd bestuurder Aswebo): “De bedrijfscultuur van Van Wellen sluit nauw aan bij die van Aswebo en Willemen Groep. Respect voor de klant en de medewerkers en een langetermijnvisie op wegenbouw zullen ook in de toekomst centraal staan.”

680 miljoen euro omzet

Willemen Groep vertegenwoordigt over alle filialen heen een jaarlijkse geconsolideerde omzet van 680 miljoen euro en werd in 2013 bekroond tot ‘Onderneming van het Jaar’. De groep is de laatste jaren in toenemende mate actief in het buitenland. Een prestigieuze internationale referentie is de Belgische ambassade die het aan het bouwen is in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Aswebo behoort sinds 2011 tot de Willemen Groep. Eerder dit jaar richtte Aswebo in Hoboken het bedrijf AMV Wegenbouw op. Dat bedrijf legt zich in hoofdzaak toe op kleinere wegenwerken en grondwerken.

1 December, 2014 - 17:30