Puyenbrug vroeger dan gepland weer open

Prev Next

De Puyenbrug over de Zuidlede in Wachtebeke is sinds vrijdag weer open voor het verkeer. Dat is ruim twee maand vroeger dan voorzien.

De Puyenbrug ligt op de N449. De weg die Lochristi met Wachtebeke verbindt en over de Zuidlede loopt, is sinds eind april gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Alleen fietsers en voetgangers konden nog over een tijdelijk brugje. Vroeger dan verwacht komt nu voor de automobilisten een einde aan de wegomlegging. "De werken zouden normaal gezien duren tot het late najaar, in het slechtste geval zelfs tot het einde van het jaar. Door een efficiënte planning, goed weer en het uitblijven van technische problemen, zijn de werken een pak sneller klaar dan voorzien", klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

De oude brug dateerde van de jaren 50 en was aan vervanging toe. Aswebo brak de oude brug af en herstelde de landhoofden waar de brug op rust. Ondertussen werd op de oever gebouwd aan de nieuwe betonnen brug. Begin augustus tilde een grote kraan de brug van ongeveer 141 ton naar zijn definitieve locatie. Dat manoeuvre kon op een ruime publieke belangstelling rekenen. De leidingen van de nutsvoorzieningen hangen niet langer vast aan de brug maar lopen onder de Zuidlede.

2 November, 2015 - 16:45