Katoen Natie volgt Willemen Groep op als Onderneming van het Jaar

Prev Next

Katoen Natie is dinsdagavond in een bomvol Auditorium 2000 in Brussel uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2014. CEO Fernand Huts mocht de onderscheiding ontvangen uit de handen van Koning Filip. Het was de 20ste editie van de verkiezing, een initiatief van consultancybedrijf EY in samenwerking met De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis.

Katoen Natie is al jaren veel meer dan een puur logistieke speler. De voorbije vijf jaar groeide de groep met meer dan de helft, tot een omzet van 1 miljard euro en meer dan 10.000 medewerkers op 181 sites in 33 landen. Katoen Natie werd gekozen uit een groep genomineerden van hoog niveau: Kinepolis, Ontex, Van de Velde en Vyncke waren namelijk de andere kandidaten. Alle vijf de bedrijven groeien sterk en blinken uit in groei, innovatiekracht, internationalisering en corporate governance.

Eerder op de avond reikte Vlaams minister-president Geert Bourgeois de prijs voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar uit aan het Antwerpse CMOSIS, een producent van beeldchips. Maandag al werd de titel van Franstalige Onderneming van het Jaar toegekend aan het babyvoedingbedrijf Belourthe uit Hamoir. Een van beide winnaars, Katoen Natie of Belourthe, mag volgend voorjaar de nationale driekleur verdedigen in Monaco, waar EY de verkiezing van de World Entrepreneur of the Year organiseert. Dit jaar was het Johan Willemen die België mocht vertegenwoordigen.

Willemen Groep feliciteert alle winnende ondernemingen en hun medewerkers met hun onderscheiding. Maar uiteraard ook proficiat aan alle medefinalisten met het knappe parcours dat zij hebben afgelegd.

Foto's: Bram Willemen (Willemen Groep) overhandigt in aanwezigheid van Fabian Leroy (Vice-President van Katoen Natie Group) een smakelijk geschenk aan de kersverse Onderneming van het Jaar.

Bekijk ook de terugblikvideo van Willemen Groep als Onderneming van het Jaar 2013.

15 October, 2014 - 09:45