Willemen Groep verkoopt Luxemburgse activiteiten

Prev Next

 

Willemen Groep heeft haar Luxemburgse activiteiten verkocht om zich meer te focussen op de Belgische markt. De bouwactiviteiten worden verkocht aan de Franse groep Léon Grosse, de projectontwikkeling wordt overgenomen door de heer Paulo Carmo, een Luxemburgse vastgoedontwikkelaar, die al minderheidsaandeelhouder was.

Willemen was sinds eind 2016 actief in het Groothertogdom in de bouw (Willemen Construction) en  vastgoed (Willemen Promotion) en realiseerde er een twintigtal projecten. De bekendste zijn de Europese hoofdzetel van de Bank of China in de Luxemburgse hoofdstad en één van de grootste BMW-concessies in de Benelux. Samen zijn beide takken goed voor een omzet van 40 miljoen euro en een personeelsbestand van 120 medewerkers. Door deze verkoop, trekt Willemen zich volledig terug uit ons buurland.

“We hebben in Luxemburg mooie projecten gerealiseerd, maar onze activiteiten daar passen niet meer in onze strategische visie” zegt Marc Jonckheere, CEO Willemen Groep. “De Luxemburgse markt is de laatste jaren sterk veranderd en we hebben gemerkt dat we de verhoopte synergiên met onze Belgische activiteiten niet kunnen realiseren. We hebben daarom besloten om onze Luxemburgse filialen te verkopen en we zijn blij dat we nu de juiste overnemers gevonden hebben. De vrijgekomen tijd en middelen zetten we in om onze Belgische kernactiviteiten te versterken.” gaat Marc verder.

“Léon Grosse – waarvan de algemene directie gevestigd is in Versailles - is als bedrijf vergelijkbaar met ons. Ze draaien ook +/- € 800M omzet, hebben meer dan 2.000 medewerkers en zetten ook volop in op duurzaam bouwen en innovatie. Met deze overname verankeren zij hun aanwezigheid in Luxemburg - waar ze sinds 2019 actief zijn door de overname van gevelbouwer Kyotec. Er is een solide basis gelegd waarmee de nieuwe eigenaars verder aan de slag kunnen.”

In de tak projectontwikkeling was Paulo Carmo al van bij de start minderheidsaandeelhouder. Hij neemt nu de aandelen van Willemen Groep in de Luxemburgse vastgoedvennootschap over. “Paulo heeft de vastgoedtak mee opgestart en is met zijn expertise en kennis van de lokale markt een belangrijke partner geweest. Hij wordt nu hoofdaandeelhouder in de vastgoedvennootschap en gaat zonder ons verder”.

“We willen al onze collega’s in Luxemburg danken voor de jarenlange fijne samenwerking.  We wensen hen en de nieuwe eigenaars veel succes en hopen dat ze samen het mooie verhaal kunnen verderzetten.” besluit Marc.

17 April, 2023 - 16:30

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.

Since 1998 Franki has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.

Since 2005, Cosimco has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.

Since 1998 Franki Construct has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.