Metrostation Brussel-Centraal - Brussel

  • Renovatie Metrostation Brussel-Centraal
  • Station de métro Bruxelles-Central
  • Première phase du renovation station de métro bruxelles-central
  • Fase 1 van de renovatie van metrostation Brussel-Centraal
  • Bruxelles-Central
     
    Bruxelles-Central
Prev Next
Description 

Willemen Infra en Franki Construct werken samen aan de totale renovatie en uitbreiding van het metrostation Brussel- Centraal. Het station wordt groter, beter verlicht, toegankelijker en comfortabeler. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken en het metroverkeer niet te onderbreken, worden de werken in verschillende fases uitgevoerd. 

Tijdens de eerste fase wordt de onthaalzone op niveau -1 aan de kruising tussen de Koloniënstraat en de Warandeberg verlaagd. Tijdens fase 2 wordt het station aan de kant van de Ravensteinstraat vergroot. In de derde fase wordt het station aan de kant van de Putterijstraat uitgebreid en wordt de nieuwe structuur met het bestaande station verbonden. De renovatie van het interieur van het station en de verbreding van perrons vinden plaats tijdens de vierde fase.

Modernste technieken

Dit omvangrijke project ontrolt zich in een wijk waar tal van vervoersmiddelen elkaar kruisen. Het station ligt onder een kruispunt met zeven vertakkingen, wat de klus bijzonder complex maakt. Daarom zijn er vier grote fases en wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken. Zo worden eerst de muren en de dakplaat van het station gemaakt, om er daarna onder te kunnen graven. Dankzij deze techniek kan het wegverkeer altijd aan één kant van de weg blijven rijden.

De werken met gevolgen voor het wegverkeer moeten in de loop van 2025 klaar zijn. Daarna volgen de ondergrondse werken in het station zelf. Die duren volgens planning ongeveer twee jaar.

 

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.

Since 1998 Franki Construct has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.

 
location 

Project Details

Centraal station, Brussel, Brussels, Belgium
Client 
MIVB-STIB
Start work
02-2022