N3 Stayen - Sint-Truiden

Description 

De rotonde aan het voetbalstadion Stayen in Sint-Truiden vormt het kruispunt van de Zoutleeuwsesteenweg met de Tiensesteenweg (N3) en de Haspengouwlaan (N3). Het is een belangrijk verkeersknooppunt, zowel voor bestemmingsverkeer richting het centrum als voor doorgaand verkeer tussen Tienen en Hasselt/Luik. Willemen Infra vormt de rotonde om tot een turborotonde met veilige dubbelrichtingsfietspaden en oversteekplaatsen.

De turborotonde met bypass moet de doorstroming op de as Tienen-Hasselt verbeteren en het risico op filevorming verkleinen. Het zorgt ook voor meer duidelijkheid omdat weggebruikers vooraf weten wie welke richting uitgaat. Het nieuwe ontwerp schenkt ook voldoende aandacht aan de fietser. De ruime dubbelrichtingsfietspaden rondom de rotonde blijven behouden, maar worden wel bijgestuurd. Daarnaast komen er op drie van de vier armen beveiligde fietsoversteken: op de Zoutleeuwsesteenweg en op de Tiensesteenweg richting Sint-Truiden en richting Tienen. De oversteken op de Tiensesteenweg liggen verder van de rotonde, wat het oversteken voor fietsers aangenamer moet maken.

Wat is een turborotonde? 

Dat is een rotonde waarbij de bestuurder moet voorsorteren en dus vooraf moet kiezen welke richting hij wil volgen. Eenmaal op de rotonde, kan je niet meer van rijstrook veranderen. Tussen de rijstroken op de rotonde zit een verhoogde, niet-overrijdbare borduur.

 

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.

 
location 

Project Details

Contractor
Rotonde Stayen, Sint-Truiden, Limburg, Belgium
Rotonde Stayen, Sint-Truiden, Limburg, Belgium
Client 
AWV, Fluvius en Stad Sint-Truiden
Price 
€2.900.000
Start work
04-2022