Willemen Construct bouwt 105 appartementen in Mechelen

Prev Next

Willemen Construct startte vandaag met de vernieuwingswerken van de sociale woonwijk Neerheide-Overheide in Mechelen. 104 appartementen gaan er tegen de vlakte en worden vervangen door 105 nieuwe appartementen. In het project gaat veel aandacht naar groen en leefbaarheid. 

De huidige 104 appartementen dateren van de jaren 50 en waren in slechte staat. Ze worden vervangen door 105 nieuwe appartementen met één, twee of drie slaapkamers. Er komen ondergrondse parkeerplaatsen en vijf moderne wooncomplexen met variaties in hoogte naar het ontwerp van S3Architecten. Het startschot van de werken werd gegeven door burgemeester Alexander Vandersmissen, schepen van Wonen Greet Geypen en voorzitter van Woonpunt Arthur Orlians. 

De wijk krijgt een groen karakter door de wooncomplexen anders in te delen en de realisatie van een Tiny Forest. Er komen 550 extra bomen en inheems bosgoed bij. Bovendien zal deze nieuwe sociale woonwijk verwarmen met warmtepompen.

De vernieuwingswerken verlopen gefaseerd en ook de omgeving wordt mee heraangelegd. Als alles goed verloopt, zullen de werken afgerond zijn in 2026. De totale kost van het project bedraagt zo’n 17 miljoen euro.

 

20 June, 2022 - 16:00