Fietstunnel van 700 ton ingeschoven onder de sporen in Buggenhout

  • Fietsunnel Buggenhout inschuiven
  • Inschuiven van fietstunnel Buggenhout
  • Inschuiven fietstunnel
  • Inschuiven van fietstunnel L53
  • Inschuiven van fietstunnel Hooilaart
  • Inschuiven fietstunnel
Prev Next

Tijdens het weekend van 21 en 22 werd door Willemen Infra een nieuwe fietstunnel ingeschoven onder het spoor in Buggenhout. Het spektakel lokte heel wat kijklustigen. 

Aan de spoorweg ter hoogte van Koudehaard in Buggenhout is zaterdag een fietstunnel op zijn plaats geschoven. Voor deze werken werd de spoorlijn even onderbroken. Onze collega's van Willemen Infra groeven eerst een gigantische put om vervolgens de tunnel centimeter per centimeter op zijn plaats te brengen. Die werd daarvoor op een slee geplaatst. Een huzarenstuk, want de fietstunnel is vier meter breed, 34 meter lang en weegt zo'n 700 ton. Maandag verliep het spoorverkeer op de lijn Dendermonde-Mechelen weer normaal. 

De komende weken werkt Willemen Infra de hellingen aan de in- en uitgangen af, voert het nog rioleringswerken uit en legt het ook een bufferbekken voor regenwater aan. In december moet het hele project klaar zijn. De nieuwe fietstunnel maakt deel uit van de fietsverbinding tussen Mechelen en Dendermonde. Hij zal niet alleen de veiligheid en stiptheid van het treinverkeer ten goede komen, maar zorgt ook voor een veilige infrastructuur voor de zachte weggebruiker.

24 May, 2022 - 13:30

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.