Heraanleg Antwerpsesteenweg (N70) in Oostakker van start

  • Start werken kruispunt Oostakker met Minister Lydia Peeters
Prev Next

Willemen Infra start vandaag in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg (N70) in Oostakker (Gent). De heraanleg moet ervoor zorgen dat deze drukke gewestweg veiliger wordt voor alle weggebruikers. Het is namelijk één van de gevaarlijkste kruispunten van Vlaanderen. In 2018 kwam de 16-jarige Nikita er om het leven. 

De huidige op- en afritten van de R4 komen in Oostakker uit op twee kruispunten met de Antwerpsesteenweg (N70). Deze kruispunten met verkeerslichten zijn druk en onoverzichtelijk voor alle weggebruikers, zeker voor fietsers. Zo herinnert een witte fiets op het kruispunt passanten dagelijks aan het ongeval waarbij Nikita in 2018 het leven liet. Het zestienjarige meisje werd op weg naar school aan het kruispunt met de Orchideestraat gegrepen door een vrachtwagen. Dit kruispunt wordt nu als eerste aangepakt. De witte fiets verhuist tijdens de werken tijdelijk naar een andere locatie, aan het begin van de Orchideestraat.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en burgemeester Mathias De Clercq gaven deze ochtend het symbolische startschot door samen met de familie van Nikita Everaert bloemen te leggen bij de witte fiets. Minister Lydia Peeters: “Vandaag starten de werken aan de Antwerpsesteenweg (N70) in Oostakker en pakken we het gevaarlijk punt bij de Orchideestraat aan. We zorgen ervoor dat de volledige zone rond de kruispunten op de N70 in Oostakker veiliger wordt gemaakt. Hiervoor voorzien we in veiligere fietspaden, overzichtelijkere kruispunten met conflictvrije lichtenregeling en in een verhoogde berm om gevaarlijke afslag- en keerbewegingen onmogelijk te maken.”

Fase 1 van start

Van de Herman Teirlinckstraat in Oostakker tot aan de bushalte op de grens met Lochristi wordt in fases gewerkt. Door de werken gefaseerd te laten verlopen, beperken we de hinder voor buurtbewoners, handelaars en doorgaand verkeer. Tijdens fase 1, van 19 tot en met 21 april, worden enkele tijdelijke verhardingen aangelegd in de Orchideestraat en aan de noordzijde van de Antwerpsesteenweg (N70). Dankzij die tijdelijke verhardingen kan verkeer ter hoogte van het kruispunt in de latere fasen mogelijk blijven. Tot en met het bouwverlof 2022 zijn er 5 fasen voorzien rondom het kruispunt van de Antwerpsesteenweg (N70) met de Orchideestraat. De werken zullen zo’n twee jaar duren, tot de zomer van 2024.

Meer info over de verschillende fasen en verkeershinder is te vinden op www.wegenenverkeer.be/oostakker

19 April, 2022 - 16:15

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.