Werken aan turboverkeersplein gaan nieuwe fase in

Prev Next

De werken aan het turboverkeersplein in Oostakker gaan vooruit. Begin deze week ging de volgende fase in, waarbij de noordelijke bocht van het verkeersplein wordt aangelegd. Deze tweede fase duurt tot eind oktober 2021. 

De werken aan het drukke verkeerspunt aan Euro-Silo voor de aanleg van het eerste turboverkeersplein in België, gingen in februari van start. Willemen Infra bouwt nog tot eind volgend jaar in opdracht van De Werkvennootschap op de ring rond Gent aan deze geavanceerde variant van de klassieke rotonde, met drie rijstroken en slimme verkeerslichten. Een primeur voor ons land. De aanleg van het verkeersplein gebeurt in 8 verschillende fasen. 

Tot eind oktober bouwen we de noordelijke bocht van het turboverkeersplein en plaatsen we de nieuwe verkeerslichten op dit gedeelte. Daarnaast leggen we de rijstroken aan voor het verkeer van Destelbergen richting Zelzate. Dit gebeurt vanaf 500 meter voor het kruispunt aan Euro-Silo tot aan de Kleemstraat. Het verkeer zal hier na afloop van de werken via een afslagstrook (bypass) richting Zelzate kunnen rijden. 

Geen hinder voor verkeer, fietssnelweg opnieuw open

Ook tijdens de tweede fase van de werken blijven alle verkeersrichtingen open. Er zijn geen omleidingen voorzien. Het verkeer zal er, net zoals vandaag, via versmalde rijstroken rijden. Voor het verkeer van Destelbergen richting Gent en Zelzate leggen we tijdelijke rijstroken aan om een vlotte doorstroming te garanderen. En er is ook goed nieuws voor de fietsers, want de fietssnelweg (F40) langs de R4 aan het kruispunt aan Euro-Silo is terug open. Tijdens de werken kan je van Gent naar Zelzate en omgekeerd fietsen zonder hinder en onveilige verkeerssituaties.

Bekijk hoe je rijdt tijdens de werken van fase 2.  

Meer info:  www.R4WO.be/turboverkeersplein

 

5 August, 2021 - 12:00

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.