[VIDEO] Nieuwe Drie Fonteinenbrug ligt op haar plaats

Prev Next

Afgelopen weekend werd de Drie Fonteinenbrug op de grens van Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw naar haar definitieve plek op het kanaal Brussel-Charleroi gevaren. De boogbrug van 600 ton staal is 74 meter lang en ruim 17 meter breed.

De stalen boogbrug werd in een atelier in twaalf transporteerbare onderdelen gebouwd. De brug was immers te groot om in haar geheel te vervoeren. Op het werfterrein langs het kanaal werden de verschillende delen gemonteerd. Bij de plaatsing zaterdag en zondag moest de nodige voorzichtigheid en precisie aan de dag gelegd worden. De boogbrug lag parallel met de waterweg klaar op linkeroever. Daar werd ze eerst negentig graden gedraaid. Het zuidelijke deel van de brug bleef op linkeroever terwijl het noordelijke deel op een ponton werd gereden en via het water naar rechteroever werd gevaren.

De nieuwe brug moet de ontsluiting en de verkeersveiligheid in en rond de bedrijvenzone langs het Kanaal verbeteren. “De zone rond het kanaal zal aantrekkelijker worden voor nieuwe bedrijven die op zoek zijn naar een locatie met een goede ontsluiting”, zegt Frieda Brepoels, voorzitter van De Vlaamse Waterweg. Als alles volgens schema verloopt, kan de brug in het voorjaar van 2022 in gebruik worden.

 

28 June, 2021 - 11:45

Since 1998 Franki Construct has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.