Beste fietsstraat van Antwerpen aangelegd door Willemen Infra

Prev Next

De Victor Heynenlei in Boechout is de beste fietsstraat in de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit een rapport van Fietsberaad, het kenniscentrum voor het fietsbeleid in Vlaanderen, over de bestaande fietsstraten en fietszones. Met het rapport wil het steden en gemeenten een leidraad geven om fietsstraten even goed in te richten als de Victor Heylenlei. Die werd in 2020 aangelegd door Willemen Infra.

Gemeentebesturen kunnen sinds 2012 openbare wegen inrichten als fietsstraten. De fietszones bestaan sinds 2019. Ondertussen hebben 177 Vlaamse gemeenten minstens één fietsstraat. Alles samen zijn er in Vlaanderen 1.403 fietsstraten. In zo’n straat is het de bedoeling dat er meer fietsers dan motorvoertuigen rijden en dat fietsers ook niet ingehaald mogen worden.

In de zomer en het najaar van 2020 voerde Fietsberaad een online gebruikersbevraging uit in 13 Vlaamse steden en gemeenten. Bijna 7.000 fietsers en niet-fietsers gaven hun mening over 17 fietsstraten en 3 fietszones in Boechout, Bonheiden, Deinze, Geel, Gent, Harelbeke, Kalmthout, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Peer, Ranst en Turnhout. De Victor Heynenlei in Boechout kwam naar voren als een voorbeeld voor andere fietsstraten. De straat sluit aan op de fietsostrade F11 tussen Antwerpen en Lier. Willemen Infra en Franki Construct legden in 2018-2019 samen het deel aan tussen de luchthaven van Deurne en Boechout.

Bekijk de reportage op ATV

 

7 June, 2021 - 10:45

Willemen Infra came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Aswebo, Aannemingen Van Wellen and the infrastructure department of Kumpen and is a leading road builder and asphalt and concrete manufacturer.