Nieuwe ring in Aalst is helemaal klaar

Prev Next

Donderdag werden de werken aan het viaduct van Aalst afgerond en werd het viaduct opengesteld voor het verkeer. De herinrichting van de ring rond Aalst is hiermee een feit.

De voorbije jaren onderging de R41 vanaf het kruispunt met de Kwalestraat tot aan de Verbrandhofstraat een ware metamorfose. Drie gevaarlijke kruispunten (ring met Merestraat, Raffelgemstraat en Gentsesteenweg) zijn heraangelegd met nieuwe (fiets)tunnels die het lokale en het doorgaande verkeer van elkaar scheiden.

De Gentsesteenweg werd vernieuwd met brede fietspaden, nieuwe voetpaden en een gescheiden riolering. Ook de boven- en onderbouw van het viaduct Ledebaan is volledig vernieuwd. De nieuwe ringweg is niet alleen vlotter en veiliger, maar kan ook meer verkeer aan. Alweer een knappe realisatie van de tandem Franki Construct – Willemen Infra!

 

21 May, 2021 - 16:45

Willemen Infra came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Aswebo, Aannemingen Van Wellen and the infrastructure department of Kumpen and is a leading road builder and asphalt and concrete manufacturer.

Since 1998 Franki Construct has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.