Deze timelapse toont vlotte plaatsing Maasmechelse fietsbrug

Prev Next

Over de Zuid-Willemsvaart in Maasmechelen is afgelopen weekend een nieuwe fiets- en voetgangersbrug gelegd. De brug maakt deel uit van de nieuwe Oostelijke ontsluitingsweg tussen Eisden en de Rijksweg waar Willemen Infra sinds het najaar van 2019 aan bouwt.

De nieuwe uitsluitingsweg krijgt twee enkele rijstroken voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen geen gebruik maken van de ontsluitingsweg. Voor hen is er dus deze nieuwe brug met gescheiden fietspaden over de Willemsvaart die bewoners en recreatieve fietsers straks veilig van Eisden-Dorp naar Eisden-Tuinwijk en naar de handelscentra M2, Pauwengraaf en Maasmechelen Village brengt.

Drie uur eerder dan verwacht lag de nieuwe fietsbrug van 60 meter lang en 5,5 meter breed zondagmiddag op de landhoofden. De schuifoperatie ging om 7 uur ’s ochtends van start en amper 4 uur later lag de brug al op haar definitieve locatie. De komende weken wordt ze verder afgewerkt. Half mei moeten de fietspaden naar de brug klaar zijn en kan de brug in gebruik genomen worden.

De nieuwe verbindingsweg zal de verkeersleefbaarheid en de woonkwaliteit van Eisden-Dorp aanzienlijk verhogen en zorgt voor een verbeterde ontsluiting van het commerciële centrum van Maasmechelen. Dankzij deze snelle en gemakkelijke verbinding zal de Rijksweg tussen Eisden-Dorp en het oprittencomplex E314 ontlast worden van doorgaand verkeer. Een conflictvrij kruispunt met de N78 moet zorgen voor een vlotte doorstroming. 

 

22 March, 2021 - 12:45

Willemen Infra came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Aswebo, Aannemingen Van Wellen and the infrastructure department of Kumpen and is a leading road builder and asphalt and concrete manufacturer.