Willemen Groep start haar activiteiten gecontroleerd weer op

Prev Next

Nu er perspectief is op versoepeling van de lockdown, zal ook de heropstart van de economie in een stroomversnelling geraken. Bij Willemen Groep zijn we sinds enkele weken opnieuw onze activiteiten met mondjesmaat aan het heropstarten.

We hebben voor elke werf onze risico-analyse herbekeken en die doorgesproken met de opdrachtgever, veiligheidscoördinator, onderaannemers, leveranciers en onze eigen werknemers. De aandachtspunten uit die analyses en besprekingen werden aangepakt en besproken met onze ploegen. Op werven waar het kan, is er opnieuw activiteit en daar doen we alle mogelijke inspanningen om de gezondheid van alle aanwezigen te waarborgen. Er wordt momenteel enkel gewerkt waar de social distancing gerespecteerd kan worden of waar er binnenkort met een beschermend mondmasker gewerkt kan worden als de 1,5 m afstand niet altijd gegarandeerd kan worden. Buitenlandse onderaannemers komen in de mate van het mogelijke terug naar ons land om hun activiteiten te hervatten.

Onze collega’s die op kantoor werken zullen daar vanaf 4 mei opnieuw welkom zijn indien nodig. Telewerk blijft de voorkeurspiste, maar op de kantoren is alles in gereedheid gebracht om op een veilige manier te kunnen werken. Zo zijn er circulatieplannen om kruisend verkeer zoveel mogelijk te vermijden, zijn er desinfecterende gels voorhanden aan de inkom en op druk bezochte plaatsen en is de capaciteit in vergaderzalen en refters teruggeschroefd om de nodige afstand te kunnen houden. 
Een aantal activiteiten zijn nu nog niet mogelijk. Daarvoor zoeken we nog naar de beste oplossingen. We zijn alleszins aangenaam verrast door enkele van de creatieve oplossingen waar onze eigen mensen mee kwamen in deze moeilijke en ongeziene tijden.

Alles bij elkaar hopen we tegen half mei een 80 à 90% van onze normale activiteiten opnieuw te kunnen uitvoeren, zij het mogelijk niet aan hetzelfde rendement als normaal.

#samenerdoor #staysafe #zorgvoorjezelfenvoorelkaar

30 April, 2020 - 11:00