Willemen Infra trapt eerste opleidingsdag van het jaar op gang

Prev Next

Meer dan 200 medewerkers van Willemen Infra Noord bliezen vandaag verzamelen voor de eerste opleidingsdag van het jaar. De thema’s veiligheid en innovatie staan traditiegetrouw centraal tijdens onze opleidingsdagen. Het welzijn van ons werfpersoneel is voor ons een topprioriteit. Daarom zorgen we ervoor dat iedereen minstens één keer per jaar een bijscholing kan volgen.

De HR-afdeling, dienst KVM (kwaliteit, veiligheid en milieu), fleet- en uitvoeringsdiensten zorgden samen voor een gericht en gevarieerd programma met verschillende workshops met thema’s per functiegroep. Zo krijgen de asfaltarbeiders bijvoorbeeld opleidingen toegespitst op hun dagelijkse activiteiten. Daarnaast komen allerhande veiligheidsrisico’s aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen (brandblustraining, hijsen en heffen, exoskeletons, enz.) aan bod. Want bij Willemen Groep is GO FOR ZERO het credo, omdat elk ongeval er één te veel is. Willemen Infra pakt daarnaast uit met de veiligheidscampagne ON THE ROAD TO SAFETY. 

Er wordt verder van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle bedrijfsvoertuigen te controleren op orde en netheid, de bandendruk na te kijken en ook de ramen te inspecteren op glasbreuk. Indien mogelijk worden de herstellingen ter plaatse uitgevoerd. Ook de nieuwe groene kaarten en tankkaarten worden dan verdeeld. ‘Nu ben ik het zat’, een voorstelling over drugs- en alcoholmisbruik, past dan weer naadloos in onze verkeersveiligheidscampagne SAFE FORWARD. 

Naast veiligheid is ook innovatie een belangrijk thema tijdens de opleidingsdagen. Willemen Groep organiseert sinds 2012 innovatiewedstrijden voor zijn medewerkers. Die geven hen de kans en de ruimte om ideeën uit te werken die hun manier van werken eenvoudiger, veiliger en efficiënter kan maken. De meeste ideeën ontstaan immers op de werkvloer. De opleidingsdagen zijn dan ook een ideaal moment om de innovatiewedstrijd opnieuw onder de aandacht te brengen en toe lichten hoe voorstellen kunnen worden ingediend.

 

17 January, 2020 - 10:45

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.