Veel belangstelling voor infomarkt over heraanleg Katelijne- en Arsenaalstraat in Brugge

Prev Next

Tijdens een infomarkt dinsdag in het Novotel in Brugge werden buurtbewoners geïnformeerd over de werken die Willemen Infra zal uitvoeren in de Katelijne- en Arsenaalstraat. Een 150-tal geïnteresseerden kwam kijken en luisteren naar onze aanpak.

Vandaag werken de onderaannemers van de nutsmaatschappijen nog aan de nodige verplaatsing en vernieuwing van de kabels en leidingen. Op 17 februari start Willemen Infra met de rioleringswerken en de heraanleg van de Katelijnestraat en de Arsenaalstraat in het centrum van Brugge. De werken zullen ruim een jaar in beslag nemen en zijn opgedeeld in verschillende fases. Om de hinder te beperken wordt er ook in dubbele shifts gewerkt van 6 tot 22 uur.

De bezoekers van de infomarkt kregen informatie via infopanelen waar specialisten de nodige toelichting gaven. Om 17 en om 19 uur was er een plenaire toelichting door burgemeester Dirk De Fauw, schepen van openbaar domein Mercedes Van Volcem en de projectleiding en minderhinder coördinator van Willemen Infra.

De meest complexe fase op het vlak van bereikbaarheid is de eerste. Tijdens deze fase zijn de Katelijnevest en Katelijnepoort volledig afgesloten voor het verkeer. Enkel voetgangers kunnen de werf passeren. Deze fase zal 6 weken duren. De tweede fase start in april en omvat de zone tussen Gentpoortvest en Arsenaalstraat.

De werken in de Arsenaalstraat vinden plaats tijdens de zomervakantie om de hinder tot een minimum te beperken. Als laatste fase omvat het werk nog een technisch huzarenstuk: de bouw van een sifonconstructie onder de Mariabrug en de reien. Bootjes zullen dan tijdelijk niet door kunnen.

Vlak voor de kerstvakantie hebben de handelaars en werkmannen samen met Unizo het glas geheven op de heraanleg van beide straten. We danken de buurtbewoners voor hun aanwezigheid tijdens de infomarkt en kijken uit naar een vlot verloop van de geplande werkzaamheden.

 

15 January, 2020 - 10:30

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.