Johan Willemen nieuwe voorzitter Europese bouwfederatie FIEC

Prev Next

Johan Willemen is afgelopen weekend in Berlijn verkozen tot nieuwe voorzitter van de Europese bouwfederatie FIEC. De CEO van bouwonderneming Willemen Groep volgt de Duitse bouwondernemer Thomas Schleicher op. Johan Willemen treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader Paul, die van 1986 tot 1988 ook voorzitter was van de FIEC.

Sinds haar oprichting in 1905 vertegenwoordigt de FIEC (European Construction Industry Federation) de Europese bouwbedrijven - zowel KMO’s als wereldspelers - uit alle sectoren van de bouw. De FIEC overkoepelt 33 nationale lidfederaties in 29 landen (28 lidstaten & de Europese Vrijhandelsassociatie en Turkije) en verdedigt de belangen van haar leden bij de Europese instellingen.

De FIEC draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Een van haar pijlers is het stimuleren van energie-efficiëntie en het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen in de bouwsector. Daarnaast benadrukt de FIEC het belang van innovatie in de sector en helpt het ondernemingen om nieuwe technologieën en innovatieve processen snel op te pikken. De leden van de FIEC wisselen ook onderling heel wat nuttige informatie en ‘best practices’ uit. “De twee belangrijkste doelstellingen die ik tijdens mijn mandaat als voorzitter van de FIEC voorop stel, zijn het aanpakken van de problemen rond de detachering van werknemers binnen Europa en de concurrentie van niet-Europese bedrijven”, zegt Johan Willemen.

Willemen Groep werd in oktober uitgeroepen tot ‘Onderneming van het Jaar’. Johan Willemen was de voorbije drie jaar voorzitter van de Nationale Confederatie Bouw. In maart werd hij opgevolgd door Colette Golinvaux van bouwbedrijf Golinvaux Robert SPRL.
 

30 June, 2014 - 15:00