Hasselts ’t Scheep wint internationale architectuurprijs

Prev Next

Op de International Property Awards in Londen is het nieuwe stadhuis ’t Scheep in Hasselt bekroond met een zilveren medaille in de categorie publieke gebouwen. De jury was onder de indruk van de symbiose tussen enerzijds het gloednieuwe, futuristische gedeelte en anderzijds de renovatie van de neoclassicistische rijkswachtkazerne uit 1879.

De International Property Awards worden jaarlijks op Europees niveau georganiseerd in diverse categorieën. Er worden winnaars aangeduid per land, die vervolgens strijden om de Europese podiumplaatsen. Als Belgische laureaat moest ’t Scheep enkel de duimen leggen tegen het Hongaarse ‘The House of Hungarian Music’ in Boedapest. Het team van Jaspers-Eyers Architects, UAU Collectiv en Michel Janssen Architecten ging de award voor ’t Scheep persoonlijk in ontvangst nemen.

’t Scheep is sinds eind augustus vorig jaar de werkplek van 550 personeelsleden van de Stad Hasselt en haar OCMW. Bijzonder is de glazen bovenbouw die het project een futuristisch en dynamisch aanzicht geeft. Deze nieuwbouw telt zeven bouwlagen en heeft een glazen verbinding met de oude rijkswachtkazerne die we in zijn oude glorie herstelden. Op vlak van duurzaamheid werd veel verder gegaan dan de wettelijke norm, waardoor het gebouw in aanmerking komt voor het BREAAM-duurzaamheidslabel 'Excellent'. 

 

28 October, 2019 - 11:00

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.