Politiekantoor Zaventem krijgt eerste steen

Prev Next

In Zaventem werd dinsdag de eerste steen gelegd van het toekomstige politiecommissariaat. De officiële opening staat gepland voor midden 2021. De bouw zit alvast op schema.

Willemen Construct startte meteen na het bouwverlof met de werkzaamheden op de hoek van de Spoorwegstraat met de Hoogstraat in Zaventem. Op die plek, vlak naast het huidige commissariaat, komt een hypermodern politiekantoor voor 121 personeelsleden met een fitnesszaal, een schietstand en een dojo.

Het gebouw zal een open en laagdrempelig karakter hebben en zowel in- als uitbreidbaar zijn. De nieuwbouw centraliseert voortaan alle diensten en activiteiten van het Zaventemse politiekorps. Bovendien worden alle technische faciliteiten afgestemd op efficiënt, hedendaags politiewerk. Ook het ambitieniveau voor de energiezuinigheid van het gebouw ligt met een E-peil van 49 en een K-peil van 20 bijzonder hoog.

Willemen Construct realiseert het politiekantoor in een DBM-formule, waarbij het instaat voor zowel het ontwerp, de bouw als voor het onderhoud nadien.

Bekijk de reportage van Ring tv

 

23 October, 2019 - 10:15

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.