9de Innovatiewedstrijd levert recordaantal winnaars op

Prev Next

Onze Innovatiewedstrijd was andermaal een groot succes. Voor deze negende editie dienden maar liefst 52 collega’s een voorstel in. Daaruit koos een jury 20 finalisten. Uiteindelijk gingen de 16 bedenkers van in totaal 13 voorstellen naar huis met een innovatiepremie of een andere prijs.

Willemen Groep organiseert sinds 2012 innovatiewedstrijden voor zijn medewerkers. Die geven hen de kans en de ruimte om eigen ideeën uit te werken om hun manier van werken eenvoudiger, veiliger en efficiënter te organiseren. Willemen Groep organiseert deze wedstrijden in de schoot van zijn eigen Willemen Innovation Hub, waarin alle initiatieven rond innovatie worden gebundeld. CEO Tom Willemen: “Innovatie is dé sleutel tot succes van bedrijven. In een competitieve markt als de bouwsector is het trouwens ontzettend belangrijk om nieuwe technologieën te benutten voor je concurrenten dat doen. We moeten dus niet noodzakelijk harder, maar vooral slimmer werken.”

“De meeste uitvindingen en innovaties ontstaan op de werkvloer”, gaat Tom Willemen verder. “Onze jaarlijkse wedstrijd daagt onze medewerkers uit om processen in hun werkomgeving continu in vraag te stellen en te verbeteren. Bovendien verhoogt zo’n wedstrijd de betrokkenheid, motivatie en dus ook de efficiëntie binnen het bedrijf. Elk jaar opnieuw komen er tal van interessante en bruikbare voorstellen uit, waar we voordeel uit halen.”

Een bekend voorbeeld van zo’n succesvol innovatievoorstel is Drainphalt, het waterdoorlatende asfalt dat een antwoord biedt op het alsmaar dalende grondwaterpeil. Het idee werd twee jaar geleden ingediend voor de Willemen Groep Innovatiewedstrijd en heeft intussen zijn weg naar de markt gevonden. Tom Willemen: “Drainphalt is hét bewijs dat onze focus op innovatie vruchten afwerpt. Het is trouwens niet enkel een innovatief product, maar ook en vooral een product met een grote maatschappelijke meerwaarde.”

Van de winnaars van de Innovatiewedstrijd wordt een levensgroot silhouette gemaakt die met Augmented Reality tot leven komt. Wie de silhouette scant met de smartphone, krijgt van de winnaar zelf te horen wat de innovatie precies inhoudt en hoe het idee tot stand kwam. De silhouettes zelf staan opgesteld in alle bedrijfsgebouwen van de groep. Zelf ontdekken? Download de Veeew-app via de App Store / Play Store en scan het silhouette van de bedenkers van Drainphalt hier onderaan. 

De Innovatiewedstrijd reikt prijzen uit in vier categorieën: veiligheid, milieu, interne werking en algemeen. De prijsuitreiking vond woensdagavond plaats in De Melkerij in Zemst.

 

 

27 September, 2019 - 11:30