Recordaantal collega’s neemt deel aan Car Free Day

Prev Next

Onze groep nam donderdag voor het zevende jaar op rij deel aan de Car Free Day. Verspreid over alle vestigingen beslisten maar liefst 252 collega’s om de wagen thuis te laten en te voet, met de fiets, al carpoolend of met het openbaar vervoer naar kantoor of werf te pendelen. In totaal werden 10.000 woon-werkkilometers niet met benzine of diesel afgelegd. Een besparing van meer dan twee ton CO2.

De Car Free Day is een initiatief van Het Netwerk Duurzame Mobiliteit en kadert in de Week van de Mobiliteit. Willemen Groep neemt al sinds de allereerste editie in 2013 trouw deel. “Maatschappelijk en duurzaam ondernemen staan hoog op onze agenda”, zegt CEO Tom Willemen. “Sinds enkele jaren maken we werk van de vergroening van ons wagenpark. Op onze keuzelijst met bedrijfswagens prijken daarom naast CNG-wagens en hybride wagens ook volledig elektrische wagens. Maar ook wie over een bedrijfsvoertuig beschikt, blijven we met een fietsvergoeding aansporen om toch regelmatig de fiets of step te nemen. Voor korte verplaatsingen tijdens de werkuren, kunnen onze medewerkers gebruik maken van bedrijfsfietsen en we hebben ook elektrische poolwagens.”

Collega Erik kwam vijf jaar geleden op Car Free Day voor het eerst met de fiets naar het werk. “Sindsdien ben ik dat blijven doen. Ik fiets bijna alle dagen vanuit mijn woonplaats in Leest naar kantoor in Mechelen. Ik kan dat iedereen aanraden. Je hebt op die manier je dagelijkse beweging en bovendien is mijn hoofd leeg als ik ’s avonds thuis kom na een fietstocht. Het grote voordeel is dat ik weet hoe lang ik onderweg ben met de fiets, wat met de wagen nooit te voorspellen is.”

Om onze collega’s te bedanken voor hun deelname aan Car Free Day, konden ze donderdag testritten maken met CNG-wagens, elektrische wagens en fietsen, bakfietsen en e-steps. Wie met de fiets naar het werk kwam, kreeg gratis een kleine onderhoudsbeurt aangeboden. ’s Middags was er een gezonde lunch en ’s avonds kreeg iedereen nog een leuk gadget mee naar huis. Tom Willemen: “We zijn blij dat in onze groep het aantal enthousiaste deelnemers aan de Car Free Day jaar na jaar groeit. We hopen dat met zulke initiatieven onze medewerkers in de toekomst nog regelmatiger zullen kiezen voor meer ecologische pendelopties.”

We danken ook onze partners tijdens deze Car Free Day:
Fietswinkel ’t Atelier, Vermant Automotive Groep, ACM Volkswagen, Punto Blu, Bike Planet (allen in Mechelen), Leie Center EDRIVE in Kortrijk, Rietje in Kapellen, Bikeaholic in Stabroek, Wilders (e-)bikecenter in Kapellen en Hasselt, Kia Garage Van Mossel-Bruninx in Hasselt, Cyclis in Paal, MAN Truck & Bus België, Volkswagen EVS in Angleur en Seat Garage Schu in Chênée, Drivolution en Ram Mobile. 

Onze enthousiaste deelname aan de Car Free Day werd ook opgemerkt door de pers.
Lees de artikels op:
gva.be
nieuwsblad.be
madeinmechelen.be

 

20 September, 2019 - 10:00