Westland Shopping Center krijgt grondige facelift

Prev Next

Franki en Willemen Construct hebben het contract getekend voor de totale make-over van Westland Shopping Center in Anderlecht. In een tijdelijke maatschap met Louis De Waele wordt het winkelcentrum gerenoveerd en uitgebreid tot één van de grootste shoppingcentra van het land. Opdrachtgever is AG Real Estate. 

Westland Shopping Center krijgt zowel vanbinnen als vanbuiten een volledige facelift. Naast de volledige renovatie van het pand waarbij de focus op lichtinval en open ruimtes zal liggen, voorziet het project ook in een uitbreiding van 36.000 naar 50.000 m². Zo komt er ruimte voor veel grotere winkels (in oppervlakte) en komen er zo’n 700 parkeerplaatsen bij. Met de totale vernieuwing van het shoppingcenter wil AG Real Estate de handelaars een duwtje in de rug geven en de gemeente Anderlecht opwaarderen.

Na voltooiing van de werken zal Westland Shopping Center met zijn 50.000 m² tot de grootste winkelcentra van België behoren. Het moet dan alleen Wijnegem Shop Eat Enjoy (61.000 m²), L'Esplanade (56.000 m²) in Louvain-la-Neuve en City2 (51.000 m²) in het centrum van Brussel voor zich laten. De werken zullen vooral ’s nachts doorgaan zodat het shoppingcenter gewoon open kan blijven en bezoekers zo weinig mogelijk hinder ondervinden.

 

12 July, 2019 - 16:30

Since 1998 Franki has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.