Willemen ontwikkelt slachthuissite Diest

Prev Next

Willemen zal de oude slachthuissite in Webbekom (Diest) omvormen tot een nieuwe woonomgeving met 37 appartementen en 15 woningen. Er is eveneens plaats voor een buurtwinkel, een groot binnenplein en een ondergrondse parkeergarage. De nieuwe site krijgt de naam ‘Koeveld’.

Het oude slachthuis sloot meer dan twintig jaar geleden de deuren. Enkel de conciërgewoning bleef in gebruik tot enkele jaren geleden. De stad Diest had al langer plannen om de site om te vormen tot woongebied. Oorspronkelijk was de grond in handen van Freinetschool De Pit die plannen had om op de slachthuissite een nieuw schoolgebouw op te trekken, in combinatie met woongelegenheden. Zij kiezen er echter voor om te investeren in hun huidige gebouwen en hun bouwplannen te laten varen.

De Stad Diest moest opnieuw op zoek naar een privé-partner om de site te ontwikkelen. Willemen stapt door de aankoop van de grond tussen de Oude Baan en de Meidoornstraat mee in deze PPS-constructie als investeerder en ontwikkelaar. Voor deze site van bijna 95 are werd een volledig nieuw concept uitgewerkt.

Naast de bouw van de woongelegenheden, een buurtwinkel en een ondergrondse parking, zal er ook een nieuw binnenplein worden aangelegd. Dat centrale plein zal als ontmoetingsplaats fungeren. Om die reden zullen de voordeuren van de appartementen en de woningen op het binnenplein uitgeven.

De werken op de nieuwe Koeveld-site zullen in 2016 starten.

9 February, 2015 - 10:15