Bouw containerterminal in haven Tanger exact halfweg

Prev Next

Onze werf in het Marokkaanse Tanger zit goed op schema. Willemen Groep bouwt er in opdracht van het Nederlandse APM Terminals aan een van de meest technisch geavanceerde containerterminals in de wereld. Tien maanden na de eerste spadesteek noteren we een vooruitgang van 50%.

De bouw van deze enorme terminal met 1,2 km aan kaailengte op een site van 53 hectare is voor Willemen Groep niet de eerste opdracht op Afrikaanse bodem, maar wel veruit de grootste. Ter plaatse leidt een team van 80 medewerkers (67 bedienden en 13 bouwvakkers) het project in goede banen. Het team staat in voor het contracteren van alle onderaannemers en leveranciers, het geven van opleidingen en het plannen en uitvoeren van de werken volgens de planning van de opdrachtgever die bestaat uit verschillende fases.

De werf zit niet alleen mooi op schema, ook op het vlak van HSSE (Health, Safety, Security en Environment) werden al knappe resultaten geboekt. Het jaar 2017 werd volgemaakt met in totaal één miljoen aan werkuren op de werf. Omdat veiligheid op al onze werven een absolute prioriteit is voor onze groep, zijn we trots dat we kunnen meedelen dat in die tijd geen enkel ongeval met werkverlet plaatsvond.

Volg het project HIER dagelijks op via de webcam.
 

24 January, 2018 - 09:30

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.