Mechelse Tinelsite krijgt steeds meer vorm

Prev Next

De plannen voor de nieuwe Tinelsite langs de Edgar Tinellaan in Mechelen zijn in detail opgemaakt. Willemen Real Estate en DMI Vastgoed zijn klaar om de bouwaanvraag voor de eerste fase van het project in te dienen.

Het project wordt uitgevoerd in twee fases. De eerste fase situeert zich langs de Edgar Tinellaan. Ze omvat onder andere de bouw van een ondergrondse parking met twee niveaus voor meer dan 200 wagens. Ook de voormalige rijkswachtkazerne wordt gesloopt. Enkel de gevel blijft overeind. Achter die gevel verrijzen 8 nieuwe woningen. Ze worden gebouwd volgens het concept van een oud herenhuis. Elke woning beschikt over een eigen tuin, die uitgeeft op een collectieve tuin. Nog in fase 1 worden twee appartementsgebouwen (Poirot en Maigret) opgetrokken die het hoofdgebouw (Adjudant) zullen flankeren.

30 appartementen

In residentie Poirot, dat telt vijf verdiepingen telt, komen op de benedenverdieping twee commerciële ruimtes en een appartement met twee slaapkamers. Op de vijf verdiepingen zijn er telkens drie appartementen met elk twee slaapkamers. De zestien appartementen zijn elk ruim honderd vierkante meter groot. Residentie Maigret wordt een appartementsgebouw van 7 hoog met 14 ruime appartementen en één commerciële ruimte. De vitrine daarvan geeft uitzicht op het toekomstige Tinelpark, de nieuwe bibliotheek en Kazerne Dossin. De appartementen van residentie Maigret hebben een terras aan de zuidkant en zicht op het park. De appartementen in beide residenties worden verkocht telkens met bijhorende ondergrondse parkeerplaats.

Fase 2 van het project omvat de ontwikkeling in het nieuwe Tinelpark. Rond het Gendarmenhof komen duplexappartementen en achterin een aantal rijwoningen en een kinderopvang. Naast het predikherenklooster wordt ook nog een nieuw appartementsgebouw opgetrokken. Over deze fase is begin 2016 meer bekend.

Bouw start na archeologisch onderzoek

De verkoopprijzen zullen pas definitief worden vastgesteld als de bouwvergunning voor de eerste fase is afgeleverd. Vast staat dat er rekening zal worden gehouden met de prijscategorieën die haalbaar zijn voor de doelgroepen die de stad voor ogen heeft: jonge actieve gezinnen en koppels die vanuit de stadsrand in het centrum willen komen wonen. De bouwvergunning wordt verwacht vóór de zomer. Daarna kan de verkoop van de 38 woningen uit fase 1 starten. De bouwwerken kunnen beginnen na het archeologisch onderzoek dat dit najaar start.

www.tinelmechelen.be

17 February, 2015 - 15:15