Interview: "Opdrachtgevers zien in dat een bouwteam rendeert"

Prev Next

NAV News, het tijdschrift van de Vlaamse Architectenorganisatie, brengt in haar jongste uitgave een interview met Wim Van der Wee over werken in bouwteam. Wim is directeur van de afdeling 'Bouwteam en DBFM' (Engineering) van Willemen General Contractor.

Willemen General Contractor realiseert heel wat projecten in bouwteam, ongeveer de helft van al zijn opdrachten. Sinds 2010 werd hiervoor een aparte cel gecreëerd, waarin alle betrokken medewerkers hun krachten bundelen voor deze projecten en wedstrijden. We participeren actief in de voorbereidende studiegroep en stellen onze jarenlange ervaring en vakbekwame mensen ter beschikking van de bouwteamleden, in alle fasen van het project.

NAV News is nieuwsgierig naar onze ervaringen en bevindingen. Wim Van der Wee: "De voordelen van werken in bouwteam spreken voor zich. Opdrachtgevers zien in dat een bouwteam rendeert, omdat het leidt tot een beter ontwerp, een betere prijs, een betere planning en vooral minder problemen. Omdat alles gelijktijdig gebeurt, ontwerp je geen gebouw, maar een project. Elke partij kan van in het begin meekijken en mee beslissen."

Download de PDF om het volledige interview te lezen:
Artikel Bouwteams - NAV News 2014_02.pdf

22 May, 2014 - 14:15