Aswebo-groep verwelkomt 562 medewerkers tijdens veiligheidsdag

Prev Next

562 medewerkers van Aswebo, Aannemingen Van Wellen, AMV Wegenbouw, Mobilmat en Vandamme-Madoe verzamelden vandaag in de gebouwen van Syntra in Sint-Niklaas voor een opleidingsdag. Het is het tweede jaar op rij dat de Aswebo-groep deze dag organiseert. Omdat veiligheid een absolute prioriteit blijft binnen de Willemen Groep, vormde dit thema opnieuw de rode draad doorheen de dag.

Na het ontbijt en een verwelkoming door de algemeen directeur van Aswebo Kurt Kesteloot, werden de bouwvakkers opgedeeld in achttien groepen van ongeveer 30 personen. In totaal kregen zij vijf sessies voorgeschoteld, alles samen goed voor meer dan zes uur opleiding. Tijdens deze sessies kwamen tal van thema’s aan bod; zichtbaarheid op de werf, signalisatie en opslag materieel, kleine blusmiddelen, risicoanalyse, stellingen en werken op hoogte, efficiëntie, rij- en rusttijden, rekeningrijden, EHBO, enz.

Net als vorig jaar kwam theatergroep Klein Barnum langs. Zij toonden aan de hand van korte sketches hoe veiligheid en correcte communicatie hand-in-hand gaan op de werf. De dienst atelier maakte van deze dag gebruik om alle klein risicovol materieel te keuren. Ook een aantal bedrijfsvoertuigen werden onderworpen aan een technische controle. De opleidingsdag werd afgesloten met een nieuwjaarsreceptie.

Ook de bedienden van de Aswebo-groep volgen tijdens de wintermaanden allerlei opleidingen; bouwrecht, rij- en rusttijden, EHBO, mentoropleidingen, computeropleidingen, 3D machinesturing, enz. De jaarlijkse opleidingsdag voor de bouwvakkers van Willemen General Contractor, Franki Construct, Cosimco en Tools vindt plaats op dinsdag 8 maart. Ook deze dag staat opnieuw helemaal in het teken van veiligheid. Het belang van GO FOR ZERO, onze doelstelling om het aantal werfongevallen te herleiden naar nul, kan immers niet genoeg benadrukt worden.

Bekijk alle foto’s op onze Facebookpagina.

15 January, 2016 - 15:15