Cosimco breidt Puurs Logistics Centre uit

‹ Prev Next ›

Donderdag werd de eerste spadesteek gegeven voor de uitbreiding van het Puurs Logistics Centre. De nieuwbouw van 32.000 m² wordt gerealiseerd door Cosimco, in opdracht van ontwikkelaar Goodman Group. Fiege, één van Europa’s voornaamste logistieke bedrijven, zal een groot deel van die ruimte benutten om de groei van de Makro- en Metro-ketens in België te ondersteunen.

Het bestaande Puurs Logistics Centre (20.600 m²) omvat twee units. Daar komen binnenkort drie units met een totale oppervlakte van 32.000 m² bij. Daarvan wordt 23.700 m² verhuurd aan Fiege. De resterende 7.800 m² wordt als afzonderlijke unit met aparte ingangen opgeleverd. Eind dit jaar moeten de werken klaar zijn.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe units staat duurzaamheid voorop. Dankzij een nauwe samenwerking tijdens zowel de ontwerp- als planningsfase van het project kon de milieu-impact geminimaliseerd worden. Om te voldoen aan de eisen van Europa’s ‘Lean and Green’-programma, wordt de faciliteit uitgerust met duurzame functionaliteiten zoals dimbare led-verlichting met bewegingssensoren en infraroodverwarming. Met lichtstrips boven de laaddeuren wordt gezorgd voor voldoende natuurlijk daglicht voor het personeel in de magazijnen. Daarnaast maakt het gebouw gebruik van een verzamelsysteem voor regenwater. Al deze toepassingen helpen de energiekosten te verlagen en stimuleren het gebruik van natuurlijke hulpbronnen doorheen de ganse faciliteit.

Puurs Logistics Centre is omwille van zijn locatie ideaal voor logistieke operaties om zowel de Belgische als de West-Europese markten te bedienen. Puurs ligt op de logistieke hoofdroute van België tussen Antwerpen en Brussel en op slechts 6 km afstand van de containerterminal in Willebroek, waar dagelijks verzendingen naar de twee grootste zeehavens in Europa (Antwerpen en Rotterdam) plaatsvinden.

30 March, 2017 - 17:30

Since 2005, Cosimco has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.