Bouw nieuwe tribune KV Mechelen samengevat in 1 minuut

Prev Next

Willemen is zo goed als klaar met de eerste fase van de vernieuwing van het voetbalstadion van eersteklasser KV Mechelen. Terwijl op de werf nog de laatste hand gelegd wordt aan het regenwaterafvoersysteem en de gevelbekleding, tonen we u alvast deze spectaculaire timelapse video. Hij bundelt de voorbije vier maanden in één minuut.

De razendsnelle bouw van de nieuwe tribune van KV Mechelen was een huzarenstukje. Amper drie maanden geleden stond er niets meer naast het terrein, zaterdagavond volgden duizenden supporters de wedstrijd KV Mechelen-Westerlo vanop hun nieuwe staan- of zitplaats. Om dat doel te bereiken, werd de voorbije maanden zes dagen op zeven van 6u 's ochtends tot 21.30u 's avonds gewerkt. Afgelopen week werd nog hard doorgewerkt aan het dak en de gevelpanelen opdat de supporters de wedstrijd van zaterdag in optimale omstandigheden zouden kunnen volgen.

De nieuwe tribune telt in totaal 5.000 staanplaatsen en 2.210 zitplaatsen. De binnenruimtes worden de komende periode ingericht als fanshop, kantines en een fitnesscenter. Deze werken, alsook de omgevingsaanleg, worden aangestuurd door de club zelf en vallen buiten de opdracht voor Willemen. Wanneer alles afgewerkt is, kan fase 2 van start gaan. Die omvat de sloop van de tribune aan de kant van Telenet. In de plaats komt een nieuwe tribune met ook loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoorruimtes. Als deze fase afgerond is, kan het stadion 18.477 toeschouwers aan.

Klik hier voor meer info over het stadionproject van KV Mechelen.

14 September, 2015 - 14:00