Astrotoren wordt een van de hoogste passiefgebouwen in Europa

Prev Next

Het merendeel van de CO2-uitstoot in Brussel is afkomstig van huizen en kantoorgebouwen. Daarom zet onze hoofdstad nu zwaar in op passiefbouw. Een voorbeeld is de renovatie van de Astrotoren. Die wordt door de THV Willemen-Cordeel omgebouwd tot een van de hoogste passiefgebouwen van Europa. Televisieprogramma Terzake kwam een kijkje nemen.

Brussel trekt heel wat duurzame investeringen aan. Sinds begin dit jaar is er een strengere wetgeving voor nieuwbouw en is passiefbouw verplicht voor nieuwe scholen, kantoren en huizen. Onze hoofdstad neemt daarmee een voortrekkersrol, ook in Europa. “Brussel heeft nu een eigen passiefnorm en dat leidt tot hallucinante uitdagingen. Want wat doe je met torengebouwen?”, klinkt het in de reportage van Terzake.

Om een antwoord te vinden op die vraag, bracht een team van Terzake een bezoek aan de Astrotoren. Deze kantoortoren wordt met zijn 33 verdiepingen en een hoogte van 107 meter het grootste en hoogste passiefgebouw van België en misschien zelfs van Europa. Na de renovatie hebben 1.200 werknemers van Actiris, VDAB en Bruxelles Formation er hun werkplek.

Bekijk de reportage van Terzake via deze link.

De Astrotoren is trouwens een van de werven die je in virtual reality kan bezoeken via onze website www.stepintoyourfuture.be.

9 November, 2015 - 16:15