Willemen Infra vernieuwt spoorbrug die dwars door abdij loopt

Prev Next

In Villers-la-Ville in Waals-Brabant vernieuwt Willemen Infra twee spoorbruggen. Ze zijn 166 jaar oud en toe aan een grondige opknapbeurt. Bijzonder detail: de spoorlijn loopt pal door het domein van de voormalige abdij van Villers-la-Ville. 

Willemen Infra staat in opdracht van spoornetbeheerder Infrabel in voor de herstelling van de waterdichting van de twee bruggen. Tussen 3 en 17 april werd er 24/7 doorgewerkt aan de vernieuwing van de dekvloeren van de twee kunstwerken die bestaan uit verschillende gewelven. De werf is omwille van haar bijzondere locatie uitvoerig aan bod gekomen in de nieuwsuitzending van diverse (nationale) televisiezenders. 

De abdij lag er al een halve eeuw verlaten bij toen in 1855 werd beslist om een nieuwe spoorlijn door de tuin van de abdijsite te trekken, dwars door een oude schuur. De abdij ligt immers pal op kortste weg tussen Leuven en Charleroi. De spoorlijn brengt vandaag een heleboel toeristen naar de ruïnes van de ruim 800 jaar oude abdij die ook aan bod komt in de boeken van Victor Hugo.

Deze werf genoot dankzij haar bijzondere ligging heel wat media-aandacht:
VRT NWS
RTBF
TVCOM
LN24 (6’ 17”)

Ook wij lieten een drone uitvliegen om spectaculaire luchtbeelden te maken.

 

20 April, 2021 - 11:15

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.