Willemen Construct levert WICO-campus in Pelt op

Prev Next

In het Neerpeltse centrum is de gloednieuwe Juniorcampus van WICO klaar om in september leerlingen te ontvangen. De indrukwekkende nieuwbouw betekent voor de school meer dan 6.000 m² aan extra ruimte en een capaciteitsverhoging met ruim duizend leerlingen.

Door de verschillende types lokalen zoals labo's, ateliers en leskeukens kan WICO een ruime waaier aan keuzemogelijkheden aanbieden. Er zijn ook twee grote eet- en studiezalen. De nieuwbouw werd verbonden met het oude collegegebouw, dat ook in gebruik blijft.

Het nieuwe gebouw is open en modern en de binnenruimtes hebben veel lichtinval. Op het gelijkvloers is er een uitsparing die een overdekte speelplaats vormt. Zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat het gebouw nog een pak energiezuiniger zal zijn dan de norm oplegt. Daarnaast zit de duurzaamheid van het gebouw ook in de materiaalkeuze en het E-peil. De norm voor nieuwe schoolgebouwen ligt op 55, maar deze campus doet met 40 nog een stuk beter. Met andere woorden: het gebouw is klaar voor de toekomst!

Campusdirecteur Eric Hendriks: “Met dit nieuwe gebouw zet deze onderwijslocatie de grootste stap in zijn geschiedenis. Het is een prachtig gebouw waar alle jongeren van Noord-Limburg hun eerste stappen in het secundair onderwijs zullen zetten.” Locatiedirecteur Lieve Lemmens treedt haar collega bij: “We zijn enorm blij met deze infrastructuur. Alle leerkrachten staan al te popelen om hun nieuwe klas in te richten.”

Willemen Construct trok de campus op amper één jaar tijd op. “Het was een huzarenstukje dat enkel kon worden klaargespeeld dankzij de vlotte en aangename samenwerking tussen de aannemers, architect en bouwheer”, klinkt het nog in het persbericht van WICO. 

Foto's: © Jean Vandijck

 

26 June, 2020 - 16:30

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.