Twee keer goud op megawerf in Kallo

Prev Next

Franki Construct bouwt in Kallo samen met Cosimco en Willemen Infra aan zijn allergrootste industrieproject ooit. Voor de tweede keer in 3 maanden tijd mochten de drie bedrijven een prestigieuze prijs in ontvangst nemen op de werf, met name die van ‘Supplier of the Month’.

Voor chemiebedrijf Borealis realiseert Franki Construct onder meer een prefab piperack. Dat zijn betonnen structuren die dienen ter ondersteuning van buizen, leidingen en kabels die data of producten zullen transporteren van en naar de nieuwe productie-eenheden. Zulke structuren worden veelal in staal opgetrokken. Met het oog op een verhoogde duurzaamheid is dit betonnen piperack echter de eerste van zulke omvang in West-Europa.

De werken voor Borealis zijn opgesplitst in Civil Works en Precast Works. De Civil Works bevatten voornamelijk de funderingen en de ondergrondse werken voor de installaties en tanks. Hiervoor werkt Franki Construct samen met Willemen Infra. Franki Construct staat in voor de funderingen en alle bovengrondse werken, Willemen Infra ontfermt zich over de ondergrondse leidingwerken, het grondwerk en de wegenis.

De Precast Works behelzen een prefab piperack en verschillende structuren voor equipment, waaronder een reactorstructuur. Door de momentvaste verbindingen in een aardbevingsbestendig ontwerp vormen de slanke en hoge structuren een technisch huzarenstuk. De reactorslabs werden op de werf zelf geprefabriceerd en met twee kranen op SPMT’s gehesen om ze vervolgens na transport over de werf naar een hoogte van 40 meter in de reactor te brengen. In dit project werkt Franki Construct samen met Cosimco, die hun uitgebreide expertise op het vlak van prefab meebrengen naar dit complexe project. Zo werden de volledige BIM-coördinatie en het detailontwerp van de verbindingen voor elk van de kolommen en balken door onze eigen collega’s in Kontich voorbereid.

Supplier of the Month

De inspanningen van de drie bedrijven uit onze groep werden in de maanden maart en mei door Borealis en Tecnimont beloond met de trofee van ‘Supplier of the Month’. Projectdirecteur Bart: “Je kan deze onderscheiding alleen maar krijgen wanneer er 360 dagen lang geen enkel ongeval met verlet wordt genoteerd, de KPI’s in lijn liggen met de contractuele eisen en je de voorbije twee maanden telkens bij de eerste 4 bedrijven bent m.b.t. de GO4ZERO ‘Engagement Walks’. Ook de proactieve respons op de Covid 19-campagne waarbij we onder meer een neusblok 3D-printten, de constructieve houding van onze arbeiders en de oplossingsgerichtheid van het HSE en construction team on site hebben bijgedragen tot het winnen van deze awards. Eerder dit jaar werden we al in de bloemetjes gezet omwille van onze bijdrage aan 1 miljoen werkuren gepresteerd zonder één ongeval met verlet.”

Foto 1: Overhandiging van de trofee ‘Supplier of the Month’ in maart 2021 door Enrico Campanini, Site supervisor Tecnimont en Kirsten Vanleeuw HSE Manager Borealis.
Foto 2: 
Deel piperack en reactorstructuur in BIM.
Foto 3: 
Hetzelfde beeld in werkelijkheid (deel reactor rechts is nog in opbouw).

10 June, 2021 - 16:15

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.

Since 2005, Cosimco has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.

Since 1998 Franki Construct has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.