Reinwaterkelder - Rumst

Description 

We bouwen hier een volledig waterdichte kelder die als opslagbuffer voor drinkwater zal dienen. Het drinkwater dat hier opgeslagen wordt komt van de nieuwe zuiveringsinstallatie die sinds een paar jaar in dienst is.

Deze ondergrondse kelder is 130 meter lang, 50 meter breed en heeft een vrije hoogte van 3,3 meter. De kelder is voorzien van twee transportkanalen, acht stromingskanalen en twee technische lokalen.
Dankzij de continue stroming in het rein water zijn contaminaties uitgesloten. Precies om die reden bouwen we volgens de strengste eisen naar waterdichtheid. De buitenwanden worden vervolgens in de hoogste  waterdichtheidsklasse uitgevoerd.

Water-Link is naast particuliere distributeur ook toeleverancier voor andere watermaatschappijen zoals De Watergroep en Farys. Door de stijgende vraag van deze collega-watermaatschappijen bleek de bestaande buffercapaciteit niet meer voldoende. Om die reden heeft Water-Link met de bouw van deze reinwaterkelder haar
buffercapaciteit verhoogd met 12.000 m³ drinkwater. Dankzij de uitbreiding voorziet Water-Link voldoende opslagcapaciteit voor de nabije toekomst en kan de zuiveringsinstallatie aan maximale capaciteit draaien.

Since 1998 Franki Construct has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.

 
location 

Project Details

Contractor
Notmeir 35, Rumst, Antwerpen, Belgium
Client 
Water-Link
Special features
Start work
01-2020