Verlaagde Leieboorden mooiste publieke ruimte van Vlaanderen

Prev Next

De verlaagde Leieboorden in Kortrijk mogen zich een jaar lang de beste openbare ruimte van Vlaanderen en Brussel noemen. Op het Congres Publieke Ruimte dinsdagnamiddag in het ICC in Gent, mocht de stad de Prijs Publieke Ruimte 2019 in ontvangst nemen. Ook wij zijn uiteraard heel fier op deze onderscheiding voor dit project van Willemen Infra.

Jaarlijks reikt Infopunt Publieke Ruimte een award uit aan de mooiste openbare ruimte van Vlaanderen en Brussel. Het is een erkenning voor goed opdrachtgeverschap, een kwaliteitsvol ontwerp en een vakkundige uitvoering van het project. Naast de prijs van de jury sleepten de heringerichte Leieboorden ook de publieksprijs in de wacht. Het is de eerste keer dat beide prijzen naar hetzelfde project gaan.

Infopunt Publieke Ruimte omschrijft de nieuwe Leieboorden als volgt: “Midden in het centrum van de stad, ter hoogte van de Broeltorens, verenigt de oude Leiearm twee kaaien tot één stadsplein. De herinrichting van de kaaien herstelt het contact tussen rivier en stad en schept een nieuwe ontmoetingsplek. Dit waardevolle nieuwe stadslandschap verhoogt de ruimtelijke kwaliteit van de historische stad.” Het ontwerp is van Arcadis en Michel Desvigne, de opdrachtgevers waren de stad Kortrijk en De Vlaamse Waterweg.

Naast de Leieboorden was ook Singel Noord bij de vijf kanshebbers voor de prijs. Ook dat project werd gerealiseerd door Willemen Infra.

Bekijk de timelapse video en de reportage van Focus WTV.

Foto's © Kattoo Hillewaere

13 March, 2019 - 10:15

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.