Eerste fase New Bordet is voorlopig opgeleverd

Prev Next

De eerste fase van de werf New Bordet in Anderlecht is voorlopig opgeleverd. Lot 1 werd uitgevoerd door de THV Willemen-Franki Construct. Maar liefst vijf bedrijven uit de Willemen Groep werkten mee aan de realisatie van een bouwput van 15 meter diep en de bijhorende omgevingswerken; Willemen General Contractor, Aswebo, AMV Wegenbouw, De Waal Palen en Olivier Funderingstechnieken.

Het Jules Bordet Instituut in het centrum van Brussel verhuist in 2018 naar een nieuwbouw van 9 hoog en 80.000 vierkante meter vloeroppervlakte op de site aan de Mijlenmeersstraat in Anderlecht. Het dossier werd opgesplitst in twee grote loten: de voorbereidende werken en de gesloten ruwbouw, inclusief afwerking. Op 13 mei 2014 werd de eerste steen gelegd voor dit grootschalige ziekenhuisproject.

Het eerste lot werd intussen door de THV Willemen-Franki Construct voorlopig opgeleverd, zonder bijkomende opmerkingen. Het gaat om de inrichting van de bouwplaats met de aanleg van een voorlopige parking voor 174 wagens, de aanleg van de weg rondom de bouwput, het uitgraven (86.000 m³) en de beschoeiing van de bouwput (310 lm secanspalenwand) en funderingswerken (1.103 schroefpalen). De THV blijft verantwoordelijk voor de werf tot aan de aanvang van lot 2.
 

13 November, 2014 - 16:15