Haagbeuk (Fase 2) - Lokeren

Beschrijving 

In fase 2 van Haagbeuk, een eigen ontwikkeling van Willemen Real Estate, worden 3 gebouwen opgetrokken, met in totaal 84 wooneenheden. De architectuur van deze fase versmelt naadloos met de architectuur uit fase 1, het uitzicht van de Torenstraat en de open ruimte van de Grote Kaai-parking.  We omarmen de eenvoud en verfijning met het gebruik van slechts drie materialen: gevelsteen, houten bekleding en geperforeerde metalen panelen. Deze worden op ingenieuze wijze toegepast om zo een uniek karakter te creëren. Groene oases transformeren de directe omgeving terwijl de afstand tussen de gebouwen zorgt voor privacy en voldoende natuurlijk licht.

Duurzaamheid is hét visitekaartje van dit project. Geothermische installaties, warmtepomen, doorgedreven isolatie, hergebruik en lokale infiltratie van regenwater in landschappelijk geïntegreerde buffers zijn slechts enkele van de toegepaste principes. Futureproof appartementen dus.

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Begijnhofstraat - Torenstraat - Grote Kaai, Lokeren, Oost-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Willemen Real Estate
Architecten 
Jaspers-Eyers & Partners
a-tract architecture