Eksterlaer - Deurne

Beschrijving 

Een woonproject in opdracht van Woonhaven Antwerpen dat onderdak biedt aan 9 seniorenflats, 24 ééngezinswoningen en 35 appartementen op een ondergrondse parking.

De typologie van de sociale woningen is divers: met seniorenflats, ééngezinswoningen en appartementen. De verschillende functies zijn als afzonderlijke entiteiten binnen het geheel opgevat. De eengezinswoningen vormen een rij langs de openbare weg. De appartementen en seniorenflats liggen vervat in een groter bouwvolume, maar kregen elk hun eigen zone toebedeeld. De eigenaars van de appartementen kunnen hun wagen kwijt in een ondergrondse garage. Voor de eigenaars van de seniorenflats zijn er privatieve garageboxen achteraan het gemeenschappelijke binnengebied.

De 68 woonentiteiten zijn gerealiseerd op de nieuwe verkaveling Eksterlaer in Deurne-Zuid. De woonwijk ligt vervat tussen de Dascottelei, de Herentalsebaan, de Kerkhofweg en de straat Eksterlaar.
 

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Kerkhofweg 18, Deurne, Antwerpen, België
Bouwheer 
Woonhaven Antwerpen
Bedrag 
€10.000.000
Architecten 
Van Belle & Medina
Studiebureau 
Chalybs (stabiliteit), Heedfeld (technieken)
Oppervlakte bovengronds 
12 319m²
Oppervlakte ondergronds 
1 860m²
Uitvoeringstermijn
1 jaar 11 maanden
Start werken
01-2017
Einde werken
12-2018