Bruggen E40 - Merelbeke

Beschrijving 

In Merelbeke werden twee bruggen van de E40 vernieuwd én verbreed, en aan te passen aan het veel zwaarder geworden (uitzonderlijk) verkeer: de brug over de tijarm van de Schelde en de brug over de Oude Gaversesteenweg. Een tijdelijke brug zorgde ervoor dat het verkeer op de E40 in beide richtingen mogelijk bleef tijdens de werkzaamheden. Er werd ruimte gemaakt voor twee vluchtstroken en ruimte gelaten voor een vierde rijstrook, mocht die in de toekomst gewenst zou zijn. Langs beide zijden van de E40 werden geluidsschermen van vier meter hoog voorzien. De brug over de Tijarm werd langer gemaakt, waardoor een parallelle weg onder de brug past voor de commerciële zone om het eiland Zwijnaarde te verbinden met de omliggende wegen.

 

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
Oude Gaversesteenweg , Merelbeke, Oost-Vlaanderen, België
Merelbeke, Oost-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen
Tijdelijke handelsvennootschap 
Willemen Infra, Franki Construct
Studiebureau 
Arcadis
Overspanning 
13m
Uitvoeringstermijn
1 jaar 7 maanden
Start werken
04-2017
Einde werken
11-2018