PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Reinwaterkelder - Rumst
 

Projectdetails


Activiteiten
Burgerlijke bouwkunde
Waterbouw

Aannemingsbedrijven
Franki Construct

locatie
Notmeir 35
2570 Rumst
Belgiƫ
Antwerpen BE

Bouwheer
Water-Link

Bijzondere kenmerken

Start werken 
01-2020


 

We bouwen hier een volledig waterdichte kelder die als opslagbuffer voor drinkwater zal dienen. Het drinkwater dat hier opgeslagen wordt komt van de nieuwe zuiveringsinstallatie die sinds een paar jaar in dienst is.

Deze ondergrondse kelder is 130 meter lang, 50 meter breed en heeft een vrije hoogte van 3,3 meter. De kelder is voorzien van twee transportkanalen, acht stromingskanalen en twee technische lokalen.
Dankzij de continue stroming in het rein water zijn contaminaties uitgesloten. Precies om die reden bouwen we volgens de strengste eisen naar waterdichtheid. De buitenwanden worden vervolgens in de hoogste  waterdichtheidsklasse uitgevoerd.

Water-Link is naast particuliere distributeur ook toeleverancier voor andere watermaatschappijen zoals De Watergroep en Farys. Door de stijgende vraag van deze collega-watermaatschappijen bleek de bestaande buffercapaciteit niet meer voldoende. Om die reden heeft Water-Link met de bouw van deze reinwaterkelder haar
buffercapaciteit verhoogd met 12.000 m³ drinkwater. Dankzij de uitbreiding voorziet Water-Link voldoende opslagcapaciteit voor de nabije toekomst en kan de zuiveringsinstallatie aan maximale capaciteit draaien.

Franki Construct

Kartuizersweg 1
2550 Kontich (Belgiƫ)
tel +32 3 821 16 80
FCVINFO@franki.be
www.franki.be

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.