PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Oosterweel - Antwerpen
 

Projectdetails


Activiteiten
Burgerlijke bouwkunde
Bruggen
Tunnels
Wegenbouw
Algemene wegenwerken
Asfaltwerken
Betonwerken

Aannemingsbedrijven
Franki Construct
Willemen Infra

locatie
België
BE

Bouwheer
Lantis

Tijdelijke handelsvennootschap
BESIX, BAM Contractors, Cordeel, DEME, Denys, Jan De Nul, Van Laere

Start werken 
12-2021

Projectwebsite


 

Het komende decennium bouwen we mee aan de grootste opdracht ooit op vlak van openbare werken in Vlaanderen: de Antwerpse Oosterweelverbinding. We maken deel uit van TM ROCO, dat zich onder meer zal ontfermen over de realisatie van de kanaaltunnels en de aanleg van de nieuwe R1 Noord en R1 Oost op Rechteroever.

De komende tien jaar zal de verkeersinfrastructuur in Antwerpen een grondige metamorfose ondergaan: verschillende tunnels zullen verschijnen om de Ring finaal rond te maken. Het viaduct van Merksem wordt afgebroken om plaats te maken voor een volledig verdiepte en gedeeltelijk overkapte Ring. Het deelproject Rechteroever vormt, via de Oosterweelknoop, de verbinding tussen de Scheldetunnel en de R1, zowel in noordelijke als in oostelijke richting. Om dit alles op een zo kort mogelijke termijn te realiseren, leggen we tijdelijk een nieuwe R1 aan ten oosten van de bestaande R1. De Antwerpenaar kan alvast beginnen uitkijken naar een vernieuwde stad, eentje waar een verkeersveilige infrastructuur de basis vormt voor groene ademruimte. 
 

Franki Construct

Kartuizersweg 1
2550 Kontich (België)
tel +32 3 821 16 80
FCVINFO@franki.be
www.franki.be

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.
Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (België)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.