PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
MPET Deurganckdok - Doel
 

Projectdetails


Activiteiten
Wegenbouw
Algemene wegenwerken
Asfaltwerken
Betonwerken
(Lucht)havenwerken

Aannemingsbedrijven
Willemen Infra

locatie
Deurganckdok
9130 Doel
België
Oost-Vlaanderen BE

Bouwheer
MPET (MSC PSA European Terminal)

Studiebureau
Alpha Studiebureau

Uitvoeringstermijn 
2 jaar

Start werken 
12-2014

Einde werken 
12-2016


 

Met de verhuis van de Zwitserse rederij MSC van het Delwaidedok naar het Deurganckdok werd de volledige west- en later ook de oostzijde van het dok verder uitgebouwd. Het betekende voor onze firma alleszins een blij weerzien na de aanleg van beide zijden van het dok in 2005.

Westzijde: Opnieuw verrezen de bevloering van de insteekparkings, reeferzones, stackzones en toegangswegen uit het opgespoten Scheldezand. Zowel het grondwerk, de riolering, de aanleg en stabilisatie van de funderingen in natuursteenslag, als de aanleg van de asfaltverhardingen van de meer dan 800.000 m² grote containerterminal werden aan ons toevertrouwd.

Oostzijde: De infrastructuurwerken bestonden uit de aanleg van riolering in een open sleuf, grondverzet door middel van 3D- gestuurde grondverzet machines, natuursteenslag voor fundering en het aanbrengen van asfaltverharding. Voor de werken aan de verbindingsbrug werd er een paalfundering geplaatst en ter plaatse werden er funderingszolen en pijlers vervaardigd met vervolgens de opbouw van het brugdek. De werken dienden binnen een zeer korte tijdspanne uitgevoerd.

Categorie: Wegenbouw; Algemene wegenwerken, Asfaltwerken, Betonwerken
 

Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (België)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.