PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
De Wastuin - Berchem
 

Projectdetails


Activiteiten
Gebouwen
Residentieel

Aannemingsbedrijven
Willemen Construct

locatie
F. Coosemansstraat / Eikelstraat
Oud-Berchem
België
Antwerpen BE

Bouwheer
Groep Goossens, Fides Invest

Architecten
Stramien Architecture & Ruimte cv

Studiebureau
Atlas Engineering, Macobo-Stabo, Talboom Milieu

Oppervlakte bovengronds
12 009m²

Oppervlakte ondergronds
3 315m²

Bijzondere kenmerken

Start werken 
01-2022

Projectwebsite


 

De leegstaande industriële site van de voormalige wasserij Goossens en garage Ludikhuyze in Oud-Berchem transformeert tot een nieuw wooncomplex met 97 diverse wooneenheden, waaronder het cohousingproject De Wasserij. 

Een deel van de industriële gebouwen maakt plaats voor nieuwbouwvolumes. De nieuwe volumes aan de straatzijde sluiten naadloos aan op de typische architectuur van de wijk. Een ander deel van de bebouwing wordt grondig gerenoveerd. Zo worden de voormalige loodsen getransformeerd tot 3 grote atelierwoningen en blijft het modernistische pand uit de jaren ’50 behouden. Dat wordt opgeknapt tot appartementen.

De schoorsteen – de blikvanger op de site – wordt gerestaureerd en zal het herkenningspunt worden van De Wastuin. Het binnengebied wordt aangelegd tot een groene stadstuin die semipubliek toegankelijk zal zijn. De tuin zal als doorsteek fungeren tussen de Ferdinand Coosemansstraat en de Eikelstraat. De poorten tot de site staan overdag open, maar zijn ’s nachts gesloten.

 

Willemen Construct

Boerenkrijgstraat 133
2800 Mechelen (België)
tel +32 15 56 99 65
willemen@willemen.be
www.willemen.be

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.