PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Brandweerkazerne - Asse
 
 
Activiteiten
Gebouwen
Industriebouw & logistiek
Publiek
 
Aannemingsbedrijf
Franki Construct
 
Bijzondere kenmerken
Groendaken, warmterecuperatieinstallatie
 
Locatie 
Asphaltcosite 110, Asse, Vlaams Brabant, België
 
Bouwheer
Intercommunale Haviland
 
Eindgebruiker
Brandweer Asse
 
Architecten
C2O Architects
ORG
 
Uitvoeringstermijn 
1 jaar 7 maanden
 
Start werken 
10-2012
 
Einde werken 
05-2014
 

Franki Construct heeft voor de gemeente Asse een nieuwe brandweerkazerne met een totale oppervlakte van meer dan 5.000 m² gebouwd. Bouwheer is de intercommunale Haviland. Het project kadert in de herontwikkeling van een zwaar vervuilde industriële site die eerst helemaal werd gesaneerd.

Het gebouw heeft door het gebruik van betonpanelen als gevelbekleding een industriële look. De panelen worden afgewisseld met zink en volledig omsloten door een staalstructuur in persroosters. Binnenin het gebouw komt dezelfde sfeer terug door het gebruik van zichtbeton en zichtmetselwerk in betonblokken. Tussen de verschillende eenheden van het gebouw zijn grote daktuinen aangeplant, waarin de brandweerlieden zich kunnen ontspannen. Energieverbruik en duurzaamheid staan voorop met de installatie van een beo-veld voor geothermische warmterugwinning gekoppeld aan warmtepompen, zonnecollectoren voor sanitair warm water en een optimale benutting van zonnewinsten.

In maart 2014 bracht Vlaams minister-president Kris Peeters in het kader van de brandweerhervormingen een bezoek aan de nieuwe brandweerkazerne. Hij kreeg er meer uitleg over het ontstaan en het verloop van een woningbrand en er was ook een brandblusoefening.

Categorie: Gebouwen; Industriebouw & Logistiek, Publiek

 

Franki Construct

Kartuizersweg 1
2550 Kontich (België)
tel +32 3 821 16 80
FCVINFO@franki.be
www.franki.be

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.
     © Willemen Groep